top of page
IMG_5455.JPG

Zin in zingen?

 

Kinderen tussen de 4 en de 18 jaar die graag willen zingen kunnen zich aanmelden bij het opleidingstraject en de koorgroepen van Tof! Iedere leerling vanaf 6 jaar krijgt iedere week een solfège/zangles in een kleine groep en doet mee aan een koorrepetitie. Natuurlijk is het fijn wanneer je thuis ook oefent. Je krijgt een eigen koormap, een lesboek (Nachtegaal) en een stemvork. 

Alle kinderen beginnen in het kinderkoor. De oudere kinderen en jongeren tot 21 jaar kunnen instromen in het opleidingskoor of concertkoor. 

De lessen en repetities 2022

 

7-11 jarigen:

Solfège/zang/ koorrepetitie:

woensdag 15.30- 17.00 uur *

9-14 jarigen:

Solfège/zang/ koorrepetitie:

vrijdag: 16.00- 17.30 uur **

*= locatie Hopveld 31 Schijndel

**= locatie: Kerkzaaltje Heilige Servatiuskerk Schijndel

 
Hé, jij daar! 
Zin om mee te gaan doen in de musical Toffe Tommie Zorgenloos?

Kinderkoor Tof! start met het instuderen van een musical. De jongeren in de vrijdaggroep (9-14 jarigen) en de kinderen in de woensdagmiddaggroep (7-11 jarigen) krijgen iedere week al zangles, waarbij ze ook noten leren lezen en van blad leren zingen. Tijdens de wekelijkse koorrepetitie leren ze allerlei liedjes: pop, musical, kerkliedjes, klassiek et cetera.

Nu staat er in juni 2023 een korte musical op het programma: Toffe Tommie Zorgenloos.

Waar gaat de musical over?

Malou is een meisje wat op straat leeft en slaapt in kartonnen dozen. Ze heeft een aantal zorgenpoppetjes waar ze al haar zorgen aan vertelt. Dan ontmoet ze Mickey, een jongen die met zijn bendeleden ook probeert te overleven op straat. Malou raakt tijdens een gevecht haar zorgenpoppetjes kwijt en ze gaat, samen met Mickey, op pad om Toffe Tommie weer terug te vinden. Ze zijn bang, angstig voor van alles en nog wat, en worden ook niets wijzer van individuen die hen steeds een andere kant op sturen. Toch steunen ze elkaar en lopen, geholpen door Toffe Tommie, naar de horizon. Ze vinden de draad naar zichzelf en zo gaan ze de toekomst tegemoet, zonder om te kijken.

Een musical met 9 liedjes die op een begrijpelijke manier niet alleen een maatschappelijk probleem aankaart (de straatkinderen) maar de jeugd van nu zich ervan bewust maakt dat ze de draad naar zichzelf nooit kwijt hoeven te raken, dat je je toekomst tegemoet kunt gaan, zonder om te kijken.

Proefrepetitie en aanmelden

Wil jij ook meezingen en meespelen? Meld je dan aan voor de kennismakingsrepetitie op maandag 23 januari 2023 van 16.00 – 17.00 uur in het zaaltje van de Servatiuskerk in Schijndel. Na de kennismakingsrepetitie kan je je aanmelden voor kinderkoor ToF! 

Word je lid van Kinderkoor Tof!, dan krijg je iedere week een zang- en solfègeles en doe je iedere woensdag (als je tussen de 7 en 11 jaar bent) of op vrijdag (wanneer je tussen de 9 en de 14 jaar bent) mee aan de koorrepetitie. Je zingt dan ook mee tijdens de gezinsvieringen, optredens, concerten, festivals, én je speelt en zingt mee in de musical ‘Toffe Tommie Zorgenloos’. De kosten voor dit hele traject tot en met juli 2023 bedragen €35,00

Aanmelden voor de proefrepetitie via het contactformulier op deze website.

Aanmelden voor kinderkoor Tof! zie het inschrijfformulier.

Waar kun je kinderkoor Tof! tegenkomen?
Kerstconcert 2019

Kerstconcerten op zondag 11 december 2022 om 14.00 en 16.00.

Heilige Servatiuskerk in Schijndel.

Kijk bij media voor de video van de bijdrage van Kinderkoor Tof! aan het kerstconcert.

P1160460.JPG
IMG_6608.JPG

Optredens Rooi vol Koren zondag 9 oktober 2022:

10.30: hoofdpodium  solo van 'Adiemus'

12.30: Hoofdpodium

15.00: De Gouden Leeuw, samen met de Rooise Zingertjes

17.30: Hoofdpodium: solo 'Adiemus'

Tuinconcert als afsluiting van het schooljaar 2022

IMG_5481.JPG

Optredens en Concerten

 

Kinderkoor Tof! verleent medewerking aan kerstconcerten, optredens in verzorgingstehuizen, festivals en andere festiviteiten. Voor iedere leeftijdsgroep worden optredens gepland zodat iedereen toch zeker twee keer per jaar te horen en te zien is. Zie ook de Agenda.

tof.jpg

Gezinsvieringen

 

Kinderkoor Tof! verzorgt regelmatig de zang tijdens de gezinsvieringen in de R.K. Parochie Heilige Michaël. Van de koorleden wordt verwacht dat zij daar, zo veel mogelijk, hun medewerking aan verlenen.

We repeteren op de maandagen en vrijdagen in het kerkzaaltje van de Heilige Servatiuskerk in Schijndel en op de woensdagen op locatie Hopveld 31 in Schijndel.

Kom je ook?
Laat je het dan even weten: info@zingendoemaarmee.nl
of vul het contactformulier in. 
bottom of page